Duyurular geri dön

Sirke ile Yanık Tedavisi

Sirke ile Yanık Tedavisi

Güneş yanıklarına karşı su ile inceltilmiş elma sirkesi yüze sürülebilir. Güneş nedeni ile kızarıklık oluşan bölgeler için yine pamuk parçası elma sirkeli suya batırılarak yanan bölgelere sürülebilir. Güneş lekeleri için banyo suyuna 3 yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek hazırlanan su durulama suyu olarak kullanılabilir. Su ile durulandıktan sonra 10 dakika beklenir ve ılık su ile tekrar durulanmalıdır.

 

Sirke yanıklara iyi gelir mi?

Antiseptiktir. Sirkenin cildi sıkıştırma özelliği vardır. El yanığına ne sürülür diye merak ediyorsanız sirkeyi deneyebilirsiniz. Sirkeyi bir pamuğa batırıp yanığın üzerine yavaşça sürebilirsiniz.

 

Elma sirkesi yanıklara iyi gelir mi?

Sirke ile Yanık Tedavisi
Sirke ile Yanık Tedavisi

Elma sirkesi geleneksel tedavi yöntemlerinde sıkça yer alan mucizevi bir ürün olarak bilinse de yanlış kullanımının istenmeyen etkilere yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, ‘Özellikle yoğun konsantrasyonda kullanımı ciltte tahrişe neden olabiliyor. Bu yüzden mutlaka sulandırılarak kullanılmalıdır. Cilde nazikçe uygulanmalı ve mutlaka durulanmalıdır. Açık yaraya sürülmemeli. Tedavi yerine değil tedaviye destek olarak kullanıldığı unutulmamalı, öncelikle tedavi için uzman bir dermatolog görüşü alınmalı.

 

 

 

Elma sirkesi tüketmenin yan etkileri ve zararları var mıdır?

Elma sirkesi oldukça asidiktir. Sık sık veya çok miktarda içerseniz boğazınızı tahriş edebilir.
Elma sirkesi, diüretikler ve insülin dahil olmak üzere belirli takviyeler veya ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu durum da kaslarınız ve sinirleriniz olması gerektiği gibi çalışması için ihtiyaç duyduğu potasyum değerlerinin düşüklüğüne sebep olabilir.
Tip 1 diyabet hastaları üzerinde yapılan bir araştırmada, elma sirkesinin yiyeceklerin ve sıvıların midenizden bağırsaklarınıza taşınmasını yavaşlattığını ortaya çıkardı. Sindirimin yavaşlaması da kan şekeri seviyenizi kontrol etmeyi zorlaştırabilir.
Çok fazla miktarda elma sirkesi içmek dişlerinize zarar verebilir. Elma sirkesinin içilmesinden ziyade salata sosunun bir bileşeni gibi tüketilmesi önerilir.
Seyreltilmemiş elma sirkesi içmek, mide ülseri veya asit reflü gibi sindirim problemleri olan kişilerde semptomları kötüleştirebilir.
Elma sirkesi nadir durumlarda kimyasal reaksiyonlara yol açabilir. Elma sirkesinin siğiller ve molluscum contagiosum olarak bilinen bir cilt rahatsızlığı için kullanılmasından sonra kimyasal yanıklara dair vaka raporları alınmıştır.

 

Günlük ne kadar elma sirkesi tüketilmelidir?

Elma sirkesi tüketimi için günlük önerilen miktar 15-30 ml’dir. Gün içinde 1-2 yemek kaşığı elma sirkesi suyla karıştırılır, tonik haline getirilir veya isteğe göre salata sosuna eklenir. Elma sirkesi için herhangi bir yan etkiyle karşılaşmayanlar 2 çorba kaşığı elma sirkesi tüketebilir.

 

Ateşi düşürmek için sirkeli su kullanmak doğru mu?

Sirkeli suyun ateş düşürme konusunda herhangi bir faydası yoktur. Hatta yararı olmadığı gibi, damarları büzerek kan dolaşımının periferde azalmasına neden olur. Bu durum da iç ateşin daha çok yükselmesine neden olabilir.

 

Elma sirkesi nasıl güvenle tüketilir?

Elma sirkesi tüketiminizi sınırlayın: Günde en fazla 2 yemek kaşığı (30 ml) elma sirkesi tüketin.

Dişinizin asetik asite maruz kalmasını en aza indirin: Sirkeyi suyla seyreltin ve pipetle içmeyi deneyin.

Ağzınızı çalkalayın: Elma sirkesinin tüketiminin ardından ağzınızı su ile durulayın. Daha fazla diş minesi hasarını önlemek amacıyla dişlerinizi fırçalamadan önce en az 30 dakika bekleyin.

Gastroparezi hastalığınız varsa sirkeden tüketiminden kaçınının: Gastroparezi yani mide hareketlerinin azalması veya durmasıyla seyreden sindirim sistemi bozukluğu olan kişilerin elma sirkesi tüketiminden kaçınması veya elma sirkesini su, salata sosu içinde 1 çay kaşığı (5ml) ile sınırlaması önerilir.

Alerjilere dikkat edin: Elma sirkesine karşı alerjiler nadir görülür; ancak herhangi bir alerjik reaksiyon yaşarsanız derhal elma sirkesi tüketimini durdurun.

Zeyşen

  • Bu formdan Gönderilen veriler kesinlikle paylaşılmamaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Duyurular geri dön